Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

VUOHENJUUSTOYRTTIPALLOSET

Voit tarjoilla palloset erillään ja leivät erillään. Tai laittaa ne näin päällekkäin valmiiksi. Leipä voisi olla suurempikin, juusto on aika tuhtia. Pala chapattaa tai maalaisleipää sopii myös.

VUOHENJUUSTO-YRTTIPALLOSET  ( n. 10-11 kpl )

 

huomaa että  satsi on aika pieni.  

Jos teet sekä yrtti- että tomaattipallosia, voit laskea että moni vieras ottaa molempia  vähintään yhden.  jos et jaksa tehdä näitä niin paljoa, kannattaa tehdä vain yhtä sorttia (esim. vain yrttipallosia). 

 

Näitä tarvitset: 

250 g vuohenjuustoa

2-3 rkl kermaa

 

silputtua ruohosipulia

(voi myös käyttää silputtua rucolaa tai lehtipersiljaa tai sekoitusta … itse pidän kovin ruohosipulista. Myös basilika sopii hyvin.  )

 

aurinkokuivattua tomaattia  (jos haluaa tehdä noita punaisia pallosia. Minusta yrttipalloset olivat kyllä parempia)  

 

pähkinää (voit myös jauhaa pähkinää hienoksi muruksi ja pyöritellä sekä yrteissä että pähkinässä nämä juustopalloset). Kokeile esim.  cashewpähkinää, macademiaa, pekaanipähkinää tai  saksanpähkinää.  Oman maun mukaan. 

 

 

Tee näin:

Murustele vuohenjuusto  johonkin leivontakulhoon ja laita sekaan 2-3 rkl kermaa.  Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.   Älä laita liikaa nestettä. Mutta niin että massasta tulee tasaista ja siitä saat tehtyä pallosia käsin. 

 

Pyörittele massa  puhtain käsin pieniksi palloiksi (suupalan kokoisiksi). 

Hienonna yrtit hyvin  saksilla lautaselle ja pyörittele vuohenjuustopalloset yrteissä. Voit myös  hienontaa aurinkokuivattuja tomaatteja (valuta ne ensin hyvin ja kuivaa vähän talouspaperilla, sillä jos ovat kovin öljyisiä, ne saavat juustopallosenkin lössähtämään).  Voit myös kokeilla jauhettua pähkinää! tai pähkinä-yrtti-seosta!

tai yrtti-aurinkokuivattutomaatti seosta. Kokeile myös aurinkokuivattutomaatti-basilikaseosta!  

 

Säilytä juustopallosia jääkaapissa.

tarjoile ne  niin että ovat hetken aikaa ehtineet lämmetä huoneenlämmössä ettei juusto ole liian kovaa. Maku pääsee paremmin oikeuksiinsa kun palloset ovat huoneenlämmössä  noin 20 minuuttia. 

 

Tarjoile  juustopalloset  patongin tai chapatan kanssa. Voit laittaa palloset erikseen tarjolle ja leivän vierelle. tai voit  laittaa  palloset leipien päälle kuten kuvassa.